Idag är det väldigt vanligt att man träffas över en fika, men det blir allt mindre och mindre vanligt att man faktiskt fikar på ett konditori. Det är något som är väldigt synd eftersom att det faktiskt är här som man hittar de allra godast bakverken som man kan få till fikat. I Husqvarna och i Jönköping så finns det många olika konditorier att välja mellan. Tänk dig att sätta tänderna i en nybakt bulle eller fralla, eller kanske få fika lite på en dammsugare gjord helt från grunden i bageriet.

Många populära konditorier i Jönköpings län

Konditorier har alltid funnits och levt kvar trots den nya stressen på vanliga fik som ofta ligger i centrum. Det är tack vare de trogna kunder som väljer att köpa riktiga bakverk och bröd från konditorerna som faktiskt arbetar med ett hantverk. Det är stor skillnad på en massproducerad kaka som kommer ifrån någon fabrik långt bort om man jämför med en hembakt kaka som kommer direkt från konditoriet i en liten papperspåse med små hjärtan på.

I Husqvarna och i Jönköping så ser det ut precis som i alla andra städer i Sverige, man måste gynna de lokala handlarna för att det ska gå runt i ens egen hemstad. Det är tyvärr något som många glömmer bort i hetsen och stressen att allting ska vara så snabbt gjort och så billig som möjligt när man handlar. Att istället stanna upp och tänka efter vad det är som är värt ens pengar och kanske en extra krona så kommer både du och din hemstad att vinna på det i längden eftersom att det skapar jobbmöjligheter, ekonomisk vinst i staden och gynnar de lokala handlarna och hantverkarna, så som de som äger och jobbar på ditt lokala konditori i Jönköping och i Husqvarna.